Antivirus

Hvorfor bruke “Managed Antivirus”?

IT-teknologi gir mange muligheter til å bedre både produktivitet og effektivitet. Men, tiltross for bedret funksjonalitet og tilgjengelighet, blir løsningene stadig mer krevende å vedlikeholde. Mange bedrifter sliter med å sikre seg at alle systemer virker som de skal og, ikke minst, at de er sikre nok. Stadig flere søker bistand fra en IT-partner til disse krevende, men viktige oppgavene. Disse IT-partnerne tilbyr et bredt spekter av ulike driftede tjenester, eller Managed Services, og Managed Antivirus (MAV) er en av disse. Men hva betyr det engentlig at din IT-partner drifter antivirus for deg?

De fleste er godt kjent med hva terminologien ‘antivirus’ betyr. De fleste løsningene på markedet leveres som et abonnement medmånedlig eller årlig fakturering. Abonnementet dekker at utvikleren av programvaren oppdaterer virusdatabaser slik at programmet på PC’en kan skanne og identifisere virus. Dette er s.k. «unmanaged services» av den enkle årsak at brukeren selv kan velge å la være å installere oppdateringer, skru av skanning eller avinstallere programmet.

En driftet antivirusløsning (Managed Antivirus – MAV) leveres av en IT-leverandør – som TotalCom. Våre tekniske eksperter sørger for installasjon på arbeidsstasjoner (PC/Mac) og andre enheter (nettbrett/mobiler) og vil deretter monitorere og drifte løsningen. Vi sørger for at klientene er oppdatert og at virussjekk kjøres på passende tider på døgnet. Se på det som at du har en egen sikkerhetsavdelingen som overvåker og ivaretar sikkerhet på dine PC’er.

Fordeler med driftet antivirus (MAV)
  • Alle systemer har samme nivå av sikkerhet – med en driftet tjeneste sørger vi for at alle dine enheter er beskyttet med samme programvare og at alle er oppdatert.
  • Det er lettere å vedlikeholde – Vedlikehold av antivirusløsningen i en bedrift kan være svært krevende. Spesielt om man bruker flere ulike løsninger og ikke har verktøy for å monitorere status. Gjennom å sette dette ut til oss, blir arbeidet håndtert at sertifiserte teknikere og avansert software – en strålende løsning for bedriftseiere med begrenset kompetanse (eller interesse) for antivirus, eller en overarbeidet IT-avdeling.
  • MAV kan være rimeligere enn tradisjonelle antivirusprogrammer – MAV kan leveres som en månedlig tjeneste, der du betaler pr enhet (Pay as you go). Ofte er dette rimeligere enn å kjøpe ulike lisenspakker av unmanaged-antivirus.
  • Vedlikehold skjer kontinuerlig – Med tradisjonelle antivirusprogrammer har brukere mulighet til å deaktivere antivirusprogrammet. Noen argumenterer med at det er fordi PC’en blir raskere uten. Andre mener de har en så sikker atferd at de ikke trenger beskyttelse. MAV kan ikke skrues av og du kan være trygg på at alle maskiner er beskyttet – hele tiden.
  • Når uhellet er ute – uavhengig av hvor godt du sikrer dine systemer eller hvor forsiktige brukerne er, så kan man aldri bli 100% beskyttet mot at systemet blir infisert. Blir en PC infisert kan det være svært utfordrende å bli kvitt viruset igjen. Våre sertifiserte teknikere har spesialkompetanse og avanserte verktøyer så gjør at vi kan fjerne virus og malware, raskt og fullstendig.

Vil du høre mer om dette? Kontakt oss i dag, så gir vi deg et tilbud som er tilpasset dine behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *